₺757,84 KDV Dahil
₺984,16 KDV Dahil
₺757,84 KDV Dahil
₺984,16 KDV Dahil
₺757,84 KDV Dahil
₺984,16 KDV Dahil
1

Zımpara

 

Zımpara duvar, metal, ahşap, mermer gibi alanlardaki pürüzleri gidermek ve pürüzsüz bir yüzeye sahip olmak için kullanılan bir malzemedir. Ayrıca paslı alanları, eski boyalı ve vernikli yüzeyleri temizlemek için de kullanılır. Genellikle imalat, inşaat ve benzeri sektörlerde duvarları boyamadan önce kullanılan zımpara, pek çok farklı çeşide sahip bir alettir.

 

Zımpara, kum tanelerinin kristalleştirilerek sertleşmesi sonucu ortaya çıkan bir maddeden yapılır. Bu sert yapısı, pek çok yüzeyi temiz ve pürüzsüz yapmak için kullanılan işlevsel bir malzeme haline getirir. Yapımında kullanılan bu kum taneleri, farklı zımpara çeşitleri üretilirken de büyük rol oynarlar. Bunun sebebi ise kum tanelerinin, yani diğer adıyla kum değerlerinin zımparanın sertliğini doğrudan etkilemesidir. 

 

Zımpara çeşitleri arasından seçim yaparken en çok dikkat etmeniz gereken noktalardan biri, bu aleti hangi iş için kullanacağınızdır. Bunun yanında alacağınız aletin kaliteli bir ürün olması da yapacağınız işin sonucunu doğrudan etkiler. İşte bu yüzden eğer siz de kaliteli bir zımpara satın almayı düşünüyorsanız, sitemiz Tedarik Adam adresinde yer alan ürün çeşitlerimize göz atabilirsiniz.

 

Zımpara Çeşitleri Nelerdir? 

 

Zımpara, kristal kum taneciklerinden yapılan bir çeşit inşaat malzemesidir. Yapımında kullanılan bu kum taneciklerinin değeri 400 ile 3000 arasında olabilmektedir. Bu da kum değerlerine bağlı olarak birden fazla farklı çeşidi olduğu anlamına gelmektedir. Zımpara çeşitleri arasında şunlar bulunmaktadır:

 

  • Atlas 888 Kırmızı Su Zımparası 150 Kum Değeri: Ahşap, mermer, metal, ıslak ve kuru alanlarda kullanılabilen çok amaçlı ve yüksek performansa sahip bir türdür.
  • Rulo Soft Sünger Zmp 115*25 Mt: Hem el zımparası hem de makine zımparası olarak kullanılabilir. Arkasında bulunan sünger ve avuca sığan boyutları sayesinde daha rahat bir kullanıma sahiptir.
  • Atlas 888 Kırmızı Su Zımparası 1500 Kum: 1500 kum değerine sahip olan bu tür, en sert yüzeyleri bile pürüzsüzleştiren ve yüksek performansa sahip olan bir yapıya sahiptir.
  • Power Rulo Soft Sünger Zımpara: Elle zımpara yapabilmenizi sağlar. En zor ve ulaşılmaz yüzeylerde bile rahatlıkla zımparalama işlemi uygulayabilirsiniz.

 

Bunun gibi daha pek çok çeşide göz atmak için Tedarik Adam isimli sitemizde yer alan ‘’Aşındırıcı-Delici-Kesici'’ kategorimizi inceleyin. Bu sayfa üzerinden işiniz için en uygun ürünü kolayca satın alabilirsiniz.

 

Zımpara Fiyatları Nelerdir? 

 

Zımpara fiyatları, satın almak isteyen kişilerin en çok merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Bu malzemenin fiyatını etkileyen pek çok etken bulunmaktadır. Bunlar arasında alacağınız zımparanın çeşidi ve markası gibi etkenler bulunmaktadır. Örneğin alacağınız alet ahşap zımparası ise farklı, su zımparası ise farklı fiyatlara sahip olurlar. Bu sebepten dolayı da çoğu internet sitesinde sabit bir fiyat bilgisi bulmak mümkün değildir.

 

Her bütçeye uygun fiyat aralığına sahip ve birbirinden kaliteli zımpara çeşitleri bulabileceğiniz sitemiz Tedarik Adam’da, işinize uygun olanı kolaylıkla bulabilirsiniz. Çeşitlerimize göz atıp beğendiğinizi satın alabilir ve zımpara fiyatları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Ayrıca sitemizde yer alan peşin fiyatına taksit imkanlarımızdan faydalanabilir ve herhangi bir sorunuz olursa WhatsApp destek hattımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Zımpara Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir? 

 

Zımpara, pek çok farklı alanda kullanılabilen işlevsel bir malzeme olduğu için birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Geniş ürün aralığına sahip olması da satın almak isteyen kişilerin aklını karıştırabilir. Bu yüzden de alacağınız ürün çeşidine karar vermeden önce bu konuyu araştırmanız ve alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda bilgi sahibi olmanız sizin için faydalı olacaktır. Aşağıda yer alan listede zımpara alırken dikkat etmeniz gereken en önemli noktaları inceleyebilirsiniz.

 

  • Zımpara Kağıdının Kalınlığı: Bu kağıdın grit olarak bilinen farklı kalınlık seviyelerine sahip çeşitleri bulunur. Bu kalınlık seviyeleri, zımparanın farklı alanlarda kullanılmasına olanak verir. Mesela çok sert ya da boyanın çok eski olduğu yüzeylerde ekstra kalın zımpara kâğıdı kullanılması gerekirken, ahşap yüzeyler için orta zımpara kâğıdı kullanımı uygundur.
  • Kullanılan Zımparanın Malzemesi: Ürün yapımında kullanılan tanecikler de zımpara kağıdının kalınlığı kadar büyük önem taşımaktadır. Bu tanecikler; çakmak taşı, zımpara taşı ve garnet taşı gibi farklı malzemelerden üretilebilmektedirler. Bu malzemelerin her biri farklı özelliklere sahip olduğu için uygun olanı seçmeniz işinizin performansını doğrudan etkileyecektir. Örneğin, ahşap işleriniz için çabuk parçalanma özelliğine sahip olan çakmak taşı kullanılmamalıdır.
  • Zımparanın Kullanılacağı Yüzey: Ahşap, cam, metal ve mermer yüzeyler farklı yapılara ve özelliklere sahip oldukları için, bu yüzeylere zımparalama işlemi uygularken aynı ürünü kullanmak doğru olmaz. Bu sebepten dolayı da çalışacağınız yüzeye en uygun olan zımparanın ne olduğuna dikkat etmeniz gerekir.
  • Markası: Zımparanın markasının kalitesi, işinizin performansını etkileyeceği için, kaliteli bir siteden kaliteli bir ürün aldığınızdan emin olmanız gerekir. Bu sayede gereksiz malzemelere para harcamamış olursunuz.

 

Yukarıda bahsedilen bu noktaları göz önünde bulundursanız, sizin için en uygun zımpara çeşidini aklınız karışmadan kolaylıkla bulup satın alabilirsiniz.

 

Sıkça Sorulan Sorular

 

Zımpara Nedir, Nerede Kullanılır?

 

Zımpara genellikle inşaat sektöründe kullanılan ve duvarları boyamadan önce pürüzlü yüzeyleri pürüzsüz yapmaya yarayan bir malzemedir. Ayrıca boyalı ve vernikli alanları da temizlemek için kullanılır.

 

Boyadan Önce Zımpara Neden Yapılır?

 

Boyadan önce zımpara işleminin uygulanmasının asıl sebebi, pürüzlü yüzeylerde boyanın zor uygulanmasıdır. Yüzey pürüzsüz olunca boya daha güzel gözükür.

 

Zımpara Neden Oluşur?

 

Zımpara, çakmak taşı veya garnet taşı gibi malzemelerden elde edilen kum taneciklerinin kristalize edilmesi sonucu oluşur.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR